Taller a Arenys de Mar i taller participatiu al Garcilaso

El passat dia 27 de Novembre , dins del marc del dia internacional de la no violència contra les dones, vam estar a l’Institut “Els Tres Turons” amb joves de 4rt d’ESO.
Encara que l’experiència va ser curta, vam poder generar un espai de reflexió i posicionament respecte a creences i experiències sobre les identitats de gènere.
Va ser interessant veure com els i les joves d’Arenys eren conscients dels rols assignats socialment i criticaven els judicis que es feien quan se sortien del que se suposa que ha de ser una noia o un noi.

Aquí us deixem unes fotos d’un dels grups!

                         IMG-20131127-00142                          IMG-20131127-00143

També aquest mateix dia vam dur a terme un taller participatiu de prevenció de violències de gènere, dins del programa organitzat pel Centre Garcilaso en col·laboració amb Enruta’t, la Xixa Teatre i Fil a l’agulla.

Anuncis

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.