Taller a Caldes de Montbui

El 12 i 13 de Febrer, en col·laboració amb la Cooperativa Fil a l´Agulla vam estar a l’IES de Caldes de Montbui participant amb joves de 4rt de secundària i 1er de Batxiller en un taller sobre afectivitat.
Els i les adolescents parlaven de la dificultat de  mostrar-se davant dels grups, i dels tabús que viuen en la seva quotidianitat. Parlem de models de relacions, de sexualitat, de dubtes, de judicis… s’escoltaven riures, nervis, silencis…
Va ser un espai on poder parlar de totes aquestes coses, que a dia d’avui no semblen tan fàcils de parlar.

Per què ens segueix generant vergonya parlar d´aquests temes?

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.