Taller cos i gènere a RAI

Des de Cúrcuma us presentem el nou taller de cos i gènere que durem a terme durant el mes de maig en el centre cultural RAI, on treballarem la relació entre la identitat de gènere i el cos.

El taller consistirà en crear un espai per explorar la construcció de la nostra pròpia masculinitat i feminitat. Reflexionarem sobrcartel_cosigeneree els estereotips i rols de gènere i sobre les representacions corporals, prenent així consciència del nostre cos i de la nostra manera de relacionarnos amb el món . Treballarem la importància del cos en la manera de viure, comunicar i expressar-nos, i sobre la capacitat de performar la nostra pròpia identitat.

El cos és un text, el cos és la representació del cos. Ser dona/home/trans pogués ser, en principi, tenir un cos determinat. El cos es llegeix, és un text, per tant, requereix d’un llenguatge, un codi compartit, per així poder interpretar i ser interpretat.

Treballarem mitjançant una metodologia activa, participativa i vivencial, utilitzant les tècniques i les bases del Teatre de les Oprimides i fent ús d’exercicis i algun dels plantejaments del Treball de Processos, així com algunes dinàmiques de la Gestalt.

El taller es divideix en tres sessions de 3 hores cadascuna, de 19h. a 22h., els dies 15, 22 i 29 de maig, i està dirigit a tot tipus de públics majors de 18 anys.

Per apuntar-vos al taller, cal manar un email a : ass.curcuma@gmail.com, ja que les places són limitades!

El preu de les 9 hores que dura el taller, és de 35 euros.

Us animem a totxs a participar!!

Anuncis

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.