Taller de “Violències de Gènere i Amor Romàntic” a la UAB

Bon dia companyes!

El passat divendres 4 de Juliol vam realitzar un taller en col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Van participar alumnes de la UAB que estaven realitzant, al llarg de tota la setmana, el “Curs de Sexualitat i afectivitat. Una mirada integradora”, organitzat pel programa de Salut de la FAS.

Vam utilitzar tècniques de Teatre de les Oprimides per a explorar al voltant dels rols de gènere i l’amor romàntic, al llarg de les molt productives 4 hores que va durar el taller.

Després del procés de creació i reflexió col·lectiva, a l’atmosfera es respirava intensitat. Un ambient de preguntes, una sensació d’haver obert uns temes que donen molt de sí, que van molt més enllà, i que tenen a veure amb parts de nosaltres que tenen intensitat, força, emocions. Per acabar, una dinàmica divertida de Teatre Imatge per respirar i marxar fent pinya.

Per part meva (Nando), cada vegada més convençut de les inmenses possibilitats que ens ofereix el Teatre de l’Oprimit, també amb aquelles persones que s’hi endinsen per primera vegada. Ens permet explorar en profunditat en un espai de creativitat, de confiança, de seguretat, i també en molts moments, de diversió.

Molt agraït a la Fundació Autònoma Solidària per la confiança i per apostar pel teatre i l’art.

I molt agraït a la Flor, multiplicadora de Teatre de les Oprimides i del feminisme, que va estar dinamitzant amb mi. Gràcies per compartir la teva saviesa amb Cúrcuma, per enriquir-nos amb la teva mirada crítica, per la teva força i energia en la dinamització, pel teu optimisme, per la teva amistat.

Seguim!

 

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.