Radiografies del poder als grups——-nou taller a La Tinta Poble Sec

Després de fer el trimestre passat, el taller d’Autoestima Crítica a La Tinta, per aquesta primavera hem pensat en crear aquest nou taller per treballar el temazo de sempre que no passa de moda..les relacions de poder als grups i la seva gestió.

cartell-radiografias-del-poder

El tema central d’aquest taller són les relacions de poder que es creen en els grups i el que això ens genera, fent atenció a les diferents parts que estan en joc en una relació de poder.

Les creences que tenim entorn al poder i les eines que tenim per gestionar-lo marquen en gran mesura la capacitat d’avançar, créixer i el nivell de cura dels grups, col·lectius i organitzacions.

Reflexionarem i actuarem entorn a preguntes com: com ens atraviesa el poder i de que forma l’utilitzem? Com es generen les violències a través de les relacions de poder? Quin paper juga el gènere i altres eixos d’opressió? Entre d’altres..

Per conèixer les diferents parts d’una relació de poder, ens aproximarem als conceptes de rol, rang i privilegis, i així poder desmuntar i entendre millor com funciona el poder als grups.

També ens centrarem en generar eines i estratègies per establir relacions més sanes i equitatives, i la cura del col·lectiu.

Les metodologies que farem servir serà una combinació de jocs i dinàmiques de TEATRE DE L’OPRIMIT (entre d’altres que veiem oportunes), amb vivències reals que les persones participants portin. I d’algun moment d’exposició teòrica i diàleg amb el grup. El paradigma bàsic amb el que treballem prové del Treball de processos.

A qui va dirigit?

A tota aquella persona que li interessi la temàtica i vulgui formar-se i trobar eines per gestionar les relacions de poder, formi part o no d’un grup (col·lectiu, equip de treball, assemblea, etc.)

 

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.