L’Estètica de l’Oprimit i el taller residencial: IN THE NAME OF THE MOTHER

El col·lectiu artístic TheAlbero ja ha començat el seu viatge de recerca a través de l’Estètica de l’Oprimit per explorar en la connexió/ desconnexió amb la terra, amb nosaltres mateixes i amb les altres. I aquest estiu arribaran a Mas Franch on ens proposen el taller residencial IN THE NAME OF THE MOTHER,  de cinc dies per donar-los el temps a explorar-ho nosaltres també.

L’Estètica de l’Oprimit és la darrera de les aportacions de Augusto Boal, dramaturg descobridor del Teatre dels Oprimits. En la seva darrera teoria ens parla de l’Estètica de l’Oprimit com a forma essencial per combatre la “invasió de cervells”, com es refereix Boal a la massificació i homogeneïtzació de la cultura per part dels mitjans de comunicació imperants, afins al sistema. Per l’autor, és una revolució cultural no dogmàtica ja que posa les persones oprimides com a protagonistes del procés estètic, no com a simples espectadors de l’art.

 

DSC01558

No lleva la cultura al pueblo, sino que ofrece medios estéticos necesarios para el desarrollo de su propia cultura, con sus propios medios y metas.”

“En el caso particular del teatro, la pieza debe contener la acción dramática y su crítica clara. No realismo, sino realidad. Que busque alternativas. No la vida como es, sino como queremos que continúe siendo. Todo espectáculo, en escena o en la vida real, es una estructura de poderes que deben ser revelados.”

Des de Cúrcuma ens sembla una oportunitat per explorar-nos en les nostres arrels des d’un punt de vista més orgànic, i alhora polític. Així que us convidem a prendre part en aquesta trobada, encara queden places!

IN THE NAME OF THE MOTHER se celebrarà a Mas Franch del 5 al 9 d’agost. Per tenir més informació sobre el taller podeu clicar aquí . i També seguir l’esdeveniment al Facebook:  https://www.facebook.com/events/676792672421756/

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.

One thought on “L’Estètica de l’Oprimit i el taller residencial: IN THE NAME OF THE MOTHER”

Els comentaris estan tancats.