Kafeta per les Jornades La Maranya

Dissabte vam celebrar la presentació de les Jornades a La Base, al Poble Sec de Barcelona.

DesKafeta foto 1 de Cúrcuma vam explicar com van sorgir les Jornades l’any passat, per treballar les relacions de grup i els conflictes que es donen quan estem en col·lectius a partir de metodologies vivencials i participatives per adquirir més eines personals i col·lectives.

Aquest any a més, volem dedicar-les a aprofundir en la nostra memòria col·lectiva, i recordar i conèixer allò que les nostres avantpassades van fer abans que nosaltres.

Per fer un tastet del què volem que siguin aquest any vam fer la projecció de “Our Lives Without You”. La podeu veure aquí.

Es tracta de l’obra de Teatre Testimoni dirigida per l’Alessia Cartoni i estrenada el maig de 2014.

El visionat de l’obra ens va permetre conèixer aquesta metodologia teatral on els actors i actrius són persones que comparteixen les seves vivències personals en relació a un conflicte social. Com també ens va oferir apropar-nos a la història de la Massacre de Ballymurphy des d’una perspectiva personal i humana.

En acabar la projecció, vam parlar amb tota la gent que havia vingut de públic sobre com ens havíem connectat amb les històries que havíem vist, i també sobre les potencialitats del Teatre Testimoni.

I perKafeta foto 2 acabar, vam tenir una sessió de música i una bona oferta de pintxos i quiches!

 

Moltes gràcies a totes les que vau venir a la presentació, esperem que us ho passéssiu tant bé com nosaltres!!

I volem agrair molt especialment a la Concha, la Ele i en Juan que ens van donar un copa de mà a la cuina i la barra, i la sessió musical!!

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.