Concentració a Plaça Sant Jaume del mes de Novembre

20150312concentracionsCada tercer dilluns de mes, la “Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere” organitza una concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona para retre homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. I cada mes una de les entitats que forma part de la plataforma és l’encarregada d’organitzar la concentració.

L’ Associació Cúrcuma som l’entitat encarregada d’organitzar la concentració del mes de novembre, que serà el dilluns 16 de novembre a les 20h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Properament, us anirem informant dels actes que tenim previstos, per ara, per les que us deixem un resum de com va ser la darrera concentració:

“El 19 d’octubre, l’entitat encarregada del programa de la concentració va ser l’ Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona. L’ acte va incloure, a més de la presentació de la entitat i  cançons de Katy Evoghly, cantant d’origen iranià, la lectura d’un manifest elaborat por la “Associació de Dones Bahá’ís”, proposant mesures educatives per acabar amb aquesta lacra social que afecta a tot el món.

Per part de la Plataforma es va llegir un altres documents convidant a la participació en la “Marcha contra las Violencias Machistas” que es celebrarà a Madrid el proper 7 de novembre.
Van estar presents en l’acte el tinent d’ alcalde, dues regidores de l’Ajuntament de Barcelona i l’alcaldessa Ada Colau, que també va intervenir en l’acte donant suport i relatant les seves pròpies vivències en la matèria.
Per finalitzar  van ser llegits els noms de les nou dones assassinades en el darrer més i va ser dipositada una flor per cada una d’ elles en memòria seva. “

Anuncis

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.