Teatre Fòrum – HISTÒRIES DE VIDA I MIGRACIÓ: LA CERCA D’UNA VIDA DIGNA –

12 de desembre de 19 a 20’30h al Palau Alòs. 

Dones d’entre 70 i 90 anys que han patit la guerra civil i s’han vist forçades a migrar per l’estat espanyol o per Europa, es troben que 80 anys després, les històries de joves que han migrat cap a Catalunya els últims 20 anys, no s’allunyen tant del que van viure elles.

El desig comú és viure millor, el que es troben pel camí són reptes, dificultats, pors, entramats legals..

Som realment conscients de tot el que hi ha al darrere d’una migració? I de tot el que ve pel davant una vegada decideixes quedar-te en un nou lloc per viure? Com respon la societat? Com respon el teu entorn? Com respons tu?

Aquesta és una peça de teatre fòrum fruit del projecte “Interculturalitat amb perspectiva de gènere: experiència artística de creació col·lectiva”, creada pels i les integrants d’un grup de Mescladís, dones del Casal de Gent Gran de Comerç i facilitat per Cúrcuma. Amb la col·laboració del Palau Alòs i el Casal de Barri Pou de la Figuera.

Anuncis

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.