22/12 Teatre-Fòrum: Perquè ens passa això a nosaltres? Parlem de racisme

Vine a veure un peça de teatre fòrum i parlem de racisme!

DIVENDRES 22/12 A LES 18H AL PALAU ALÓS

SINOPSIS DE LA PEÇA

Una peça teatral sobre racisme i com la institucionalització que l’alimenta es reencarna en les persones en la quotidianitat. Hi ha situacions que queden insensibilitzades però que generen dolor: controls arbitraris, prejudicis, passivitat i indiferència social, violència, etc. Vine a veure un «Sketch» per parlar del racisme.

EN QUÈ CONSISTEIX EL PROJECTE? I ON SOM ARA?

Ha consistit en aboradar la intercuturalitat amb perspectiva de gènere a través del Teatre Social i Treball de Processos acabant amb la creacció d’una peça de teatre fòrum. Al taller hi han participat persones de dos col·lectius Mescladís i el Casal de Gent Gran del Carrer Comerç. Us convidem a la representació de la peça, on haurà un espai participatiu, facilitat per professionals, on el públic tindrà la possibilitat de compartir estratègies fer front a les problemàtiques que presenta la peça.

La finalitat del projecte és, per una banda, guanyar consciència individual i col·lectiva respecte:


• Explorar individualment la identitat al voltant del fet migratori i de gènere.
• Desmuntar els prejudicis i els estereotips relacionats amb el fet migratori i el gènere presents a les comunitats dels i les participants.
• Sensibilitzar al context comunitari al voltant de les experiències migratòries i els estereotips i prejudicis existents.
• Crear col·lectivament una mostra artística del procés d’exploració grupal.

MÉS INFORMACIÓ

Per segon any consecutiu Cúrcuma ha facilitat un taller sobre interculturalitat i perspectiva amb participants d’aquests dos col·lectius: Mescladís i Casal de Gent Gran del Carrer Comerç. Aquest vídeo mostra el procés de la primera edició del taller:
Et convidem a venir a veure la peça i a participar del teatre fòrum.

INSCIPCIONS

Escriure’ns un correu a ass.curcuma@gmail.com

Anuncis

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.