18/12 Teatre-Fòrum: Sempre igual: lluitant entre amics/es en el temps lliure

Teatre-Fòrum: “Sempre igual” Lluitant, entre amics i amigues es en el temps lliure
DILLUNS 18 DE DESEMBRE A LES 11H AL C.CÍVIC EL SORTIDOR (Poble Sec)

SINOPSIS DE LA PEÇA

Aquesta peça de teatre fòrum ens parla de les lluites que cansen problemàtiques, que es repeteixen i que persisteixen invisibles en la quotidianitat. Parla de micromasclismes.Dóna’ns un cop de mà, per trobar una nova mirada per construir entre totes. Ho farem a partir de la presentació d’una petita escena entre amics i amigues.
La peça surt d’un procés de creació col·lectiva d’una obra de teatre social entorn de l’intercultural i el gènere. És un projecte subvencionat per l’ajuntament de Barcelona que lluita contra els estereotips i les violències vinculades al racisme i a les violències de gènere i que s’ha dut a terme en el Centre Cívic El Sortidor de Poblesec durant aquest trimestre.

EN QUÈ CONSISTEIX EL PROJECTE? I ON SOM ARA?

Ha consistit en abordar la intercuturalitat amb perspectiva de gènere a través del Teatre Social i Treball de Processos acabant amb la creació d’una peça de teatre fòrum. Al taller hi han participat persones de dos col·lectius Mescladís i el Casal de Gent Gran del Carrer Comerç. Us convidem a la representació de la peça, on haurà un espai participatiu, facilitat per professionals, on el públic tindrà la possibilitat de compartir estratègies fer front a les problemàtiques que presenta la peça.

La finalitat del projecte és, per una banda, guanyar consciència individual i col·lectiva respecte:
• Explorar individualment la identitat al voltant dle fet migratori i de gènere.
• Desmuntar els prejudicis i els estereotips relacionats amb el fet migratori i el gènere presents a les comunitats dels i les participants.
• Sensibilitzar al context comunitari al voltant de les experiències migratòries i els estereotips i prejudicis existents.
• Crear col·lectivament una mostra artística del procés d’exploració grupal.

UNA MICA MÉS D’INFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE

Aquest projecte el vam realitzar per pirmera vegada l’any passat amb dos col·lectius: Mescladís i el Casal de Gent Gran del Carrer Comerç. Et convidem a venir a veure la peça i a participar del teatre fòrum.

INCRIPCIONS

Escriure’ns un correu a ass.curcuma@gmail.com

Anuncis

Autor: Cúrcuma, creació i acció amb perspectiva de gènere

Cúrcuma som una associació que promovem la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixin la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. Volem una societat on les persones acceptin i s’enriqueixin amb la diferència, on allò desconegut que ens espera per fer-nos crèixer i ampliar sigui possible i valorat. Així, treballem per la diversitat en quant a identitats, desitjos i formes de fer i pensar, i on el conflicte sigui entès com a possibilitat per desenvolupar-se i descobrir altres camins. Potenciem activament la creativitat, la horitzontalitat i la participació, tant en els processos d’aprenentatge que generem i acompanyem, com en els múltiples contextos socials en els que totes ens trobem, afavorint així la igualtat pel que fa a drets i oportunitats.