Per a dones, lesbianes i trans

_mg_0006

1. EL CARRER ÉS NOSTRE
DURADA: Entre 2-3 hores

La temàtica central del taller és l’assetjament sexual vers les dones en els espais públics.
Posa especial èmfasi en generar consciència individual i col·lectiva al voltant tant dels aspectes que fan que aquesta violència de gènere existeixi, com sobre les conseqüències que aquesta provoca, així com entorn de les estratègies de suport mutu i empoderament que li fan front.

2. AUTOESTIMA CRÍTICA I EMPODERAMENT
DURADA: 3 hores

Espai de confiança i de reflexió crítica, personal i col·lectiva, sobre l’autoestima des de una perspectiva feminista i psicosocial.
Treballarem com els rols i mandats de gènere ens afecten en la construcció de la nostra autoestima i quines estratègies i recursos podem compartir i desenvolupar per transformar la relació amb nosaltres mateixes i amb les relacions interpersonals.

3. VIOLÈNCIES DE GÈNERE: suport mutu feminista
DURADA 3 hores

Farem una introducció a la identificació de les conseqüències psico-socials i emocionals de les diferents violències de gènere en un espai de confiança, intimitat i suport mutu per poder compartir com ens travessen les violències en funció de les identitats, rols i sexualitats basades en el gènere. Qüestionarem les relacions de poder, de dominació i de desigualtat amb la intenció de transformar-les i empoderar-nos amb estratègies i recursos que compartirem de les experiències de totes les integrants del grup.
Volem treballar la reparació de la violència des de la responsabilitat personal i col·lectiva, i des de l’amor i les cures.

4. DESMONTANT EL MITE DE L’AMOR ROMÀNTIC
DURADA: Entre 2-3 hores

Taller per reflexionar sobre els mites de l’amor romàntic i treballar les relacions de poder, control i dependència que es generen en relacions de parella, en un espai de confiança i complicitat.

5. FEM VISIBLE EL PAPER TRANSFORMADOR DE LES DONES
DURADA: Entre 2-3 hores

Taller d’empoderament a partir del reconeixement del que les dones fan al dia a dia, aquestes fan grans aportacions que mouen el món, moltes vegades d’una forma no reconeguda per part de la societat, i a vegades fins i tot ho fan de forma inconscient. Aquest paper de les dones pot donar-se a través de la participació en xarxes formals (AMPAs, associacions culturals i veïnals, xarxes de salut, etc.) i no formals, relacionades amb el que significa preocupar-se pels afers públics i per millorar la societat en les seves vides quotidianes: les tasques de cura a altres, la seva funció de cohesió en les famílies i en l’entorn social proper, el lideratge de dones com les emprenedores, botigueres, veïnes…)

Anuncis