Per a persones adultes / públic general

_mg_0171

1. MICROMASCLISMES: COM AFRONTAR-LOS?
ADREÇAT A: Persones adultes
DURADA: 2 hores mínim

En aquesta activitat es farà una aproximació teòrica i pràctica al voltant dels micromasclismes. Es treballarà la identificació i el reconeixement d’aquest tipus de microviolències, així com la seva relació amb les bases de la cultura patriarcal. A través de les experiències personals de les participants i d’altres exemples, farem un anàlisi dels diferents tipus de miscromasclismes, i de les conseqüències emocionals i relacionals que impliquen, i així facilitar un espai d’apoderament on construir col·lectivament estratègies de transformació de les situacions treballades.

2. CORRESPONSABILITAT A LES LLARS
ADREÇAT A: Públic general
DURADA: 3 hores

En aquest taller treballarem la corresponsabilitat amb perspectiva de gènere, a partir de profunditzar en la identificació de la distribució i organització de tasques reproductives i productives, la deconstrucció de rols de gènere, i els diferents tipus de comunicació per poder visibilitzar les pròpies necessitats i límits.
Tot això amb el objectiu de generar reflexions en torn de la discriminació en funció del gènere i poder repartir responsabilitats per tenir relacions més sanes i equilibrades.

3. DESMUNTAT EL GÈNERE: identitats, gènere i corporalitats
ADREÇAT A: Públic general i grups no mixtes
DURADA: 2 hores mínim

Com afecta el gènere a la nostra identitat i al nostre cos? Som conscients de les violències que rebem? En aquest taller explorarem com ens configura i delimita la vivència, la concepció i percepció del nostre cos: el fet d’haver estat socialitzades com a dones o homes i el fet d’identificar-nos amb una determinada identitat de gènere. Identificarem com aquestes violències en els mandats socials i com aquests afecten en la vida quotidiana.

4. MATERNITATS I SUPORT MUTU
ADREÇAT A: Persones interessades en la maternitat i/o la criança
DURADA: 2 hores mínim

Treballarem en la construcció d’un espai on poder compartir experiències entorn a les diferents formes de viure la maternitat.
Reflexionarem sobre els missatges socials que ens generen malestar, com poder transformar-los, quines són les necessitats que tenim i com generar xarxes de suport mutu.

5. INTERSECCIONS MÉS ENLLÀ DEL GÈNERE
DURADA: 2 hores mínim

Explorarem la vivència intercultural i la vivència de ser dona. Prendrem consciència de les múltiples identitats que ens identifiquen (gènere, ètnia, orientació sexual, edat, classe social…) i les freqüents relacions de desigualtat entre les minories i les cultures majoritàries, i les relacions de poder i el rang que atorguem a les múltiples identitats.
És farà des d’una visió interseccional, visió que entén que els models d’opressió dins la societat (racisme, sexisme, homofòbia, transfòbia…) no actuen de forma independent uns dels altres, si no que aquestes formes d’opressió d’interrelacionen creant un sistema de múltiples formes de discriminació.

Anuncis