Per adolescents i joves

dscf6469

1. ENREDANT EL GÈNERE
DURADA: 2 hores mínim

Tastet del taller ‘Enredant el gènere’, abordarem les violències de gènere posant atenció a les relacions i situacions que són properes als adolescents. Visibilitzarem i qüestionarem les creences, els estereotips i les formes d’actuar que es reprodueixen en els rols de gènere, la sexualitat i les relacions afectives o de parella.
Es faran visibles els indicadors de les violències de gènere i es donaran eines per a una convivència més respectuosa i diversa, tot potenciant una sana gestió de les emocions.

2. TEATRE DE LES OPRIMIDES AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE
DURADA: 2 hores mínim

En aquest tastet tindrem l’oportunitat d’iniciar-nos en el Teatre de les Oprimides, el qual utilitza el teatre com a eina de qüestionament crític facilitat una reflexió del passat, una transformació del present i una invenció del futur. Ens centrarem en treballar al voltant de les opressions relacionades amb el gènere que els i les participants tinguin necessitat de transformar.

3. TEATRE FÒRUM: Històries de l’Alba i el Manu
DURADA: 2 hores

Obra de Teatre Fòrum, on els protagonistes són dos adolescents que ens mostren situacions i conflictes propis de l’adolescència. En les escenes veurem com els afecten els cànons de bellesa imposats i les crítiques que es fan entre els grups d’amics o amigues. I també veurem la dificultat a l’hora de dir que “no” en situacions incòmodes.

4. MÉS ENLLÀ DEL DIAGNÒSTIC: L’únivers dels TCA
DURADA: 2 hores

A través d’experiències personals volem apropar unes realitats, trencar amb un tabú existent i amb l’estigma que genera el diagnòstic. Al taller generarem un clima de confiança per a que les assistents puguin compartir més experiències i ser reconegudes a través de l’experiència de les facilitadores. Transversalitzant el gènere es tractarà sobre perquè es dónen els TCA tant a nivell social com cultural.

5. EXPLORANT LES MASCULINITATS
DURADA: 2 hores mínim

Taller dirigit a joves socialitzats com a homes, per treballar les conseqüències que té aquesta socialització masculina i també explorar els seus límits. Es treballarà a partir de les experiències dels participants per així enriquir-se de tot el ventall de vivències que es poden viure des de la construcció masculina.
Serà un espai de confiança per fer aflorar les dificultats en l’experiència de ser home, i per treballar la consciència i la responsabilitat del poder que s’exerceix a les relacions.
Facilitarem un empoderament personal i col·lectiu davant els mandats i les exigències de la “masculinitat tradicional”, donant espai i creant col·lectivament alternatives més sanes i beneficioses.

Anuncis