L´equip

 

…………………ESTEM ACTUALITZANT LA INFORMACIÓ……………..

IMG_0006 Equip 2

 

Inma Pascual Sanchez

IMG_0001 Inma 2Sóc una de les sòcies fundadores de Cúrcuma, diplomada en Educació Social i especialitzada en diverses branques de l’educació com ara l’ed. intercultural, pedagogia llibertària, coeducació, l’àmbit del lleure (amb 10 anys d’experiència), entre d’altres, com la pedagogia feminista i queer.

Des de fa 5 anys que estic especialitzant-me en el Teatre de les Oprimides (TO) en Barcelona i en diferents països, treballant a través del teatre sociocomunitari i la resolució de conflictes (Irlanda del Nord, Itàlia, Índia). I diàriament, utilitze el teatre com a eina d’intervenció socioeducativa.

Altra branca que vull ressaltar és la de facilitadora de grups, sota el paradigma de Treball de Processos (o Psicologia Orientada a Processos). Vaig començar amb el curs d’aprofundiment de Fil a l’agulla durant 2 anys, i veient com és de potent aquesta eina, he decidit formar-me en l’Institut de Treball de Processos, on sóc estudiant de Fase I.
Algunes de les meues passions són, viatjar i de pas, formar-me, em sembla una de les millors maneres de conéixer el territori amb profunditat. Altra, és el teatre i l’art, en les seues múltiples besants. També admire molt i participo en les lluites feministes dels moviments socials que es fan des dels carrers i barris, des de l’autonomia i l’autogestió.

Arantxa Cana Moya

foto (2)Llicenciada en Psicologia per la UAM (Universitat Autònoma de Madrid), amb postgrau
d’especialització en clínica.

Diplomada amb la formació en Teràpia Gestalt.

S’ha format en mediació, violències de gènere, teatre del oprimit/da, treball corporal, diversitat funcional i acompanyament terapèutic.

Com trajectòria professional, ha treballat amb col·lectius de prevenció i tractament de consum drogues, acompanyaments a processos comunitaris a Latinoamèrica, acompanyaments a processos de reparació psico-social en situacions de repressió política, col·lectius amb diversitat funcional i salut mental, àmbits d’oci i temps lliure, com coordinadora de equips de treball i projectes socials, facilitant grups autònoms, psicòloga primera atenció en situació violència de gènere i com tallerista de grups de dones (intervenció en crisi, autoestima crítica, amor romàntic i violències).

Durant molt anys participa en els diferents moviments socials autònomos vinculats al qüestionamient de la salut mental i als feminismes.

Quico Montañez CarbonellIMG_0005

Tècnic Superior en la Integració Social des de fa més de 7 anys. He treballat en àrees de coordinació de
Centres Oberts. Interessat en construir una altra forma d’entendre la pedagogia fugint dels rols autoritaris i tancats i buscant models que acullin la diversitat i entenguin les diferències en els grups com una oportunitat d’avançar.

Immers també en l’àmbit del lleure durant 6 anys, he exercit de professor en espais de formació per a futurs i futures monitores de lleure a l’escola Traç Diomira.

Per altra banda, ressaltar la basant de la Facilitació de Grups i la mirada del Treball de Processos en el qual m’estic formant des de fa 2 anys.

Militant de base i participant en l’entorn de moviments socials, sovint he estat connectat a les lluites barrials per la defensa dels espais autogestionats, de la cultura popular i de la pedagogia llibertària.

A Cúrcuma la intenció és posar al centre la construcció de la identitat i els seus patrons de conducta, l’atenció a la diversitat, l’interculturalitat i el gènere i dels diferents eixos d’opressió que ens rodejen per tal de prendre consciència dels efectes que tenen en nosaltres i en la resta de persones.

Anna Bigordà Vilà

foto-cv-anna-okGraduada en Mestra d’Educació Primària amb menció d’Atenció a la Diversitat per la Universitat de Barcelona. Fa més de deu anys que treballa en el món de l’educació no formal, tant amb infants i amb adolescents, com amb adults, exercint tasques d’educadora, formadora, tallerista i professora. També ha exercitat de coordinadora d’equips d’educadors i educadores.

S’ha especialitzat en la facilitació de grups i de conflictes, en temàtiques relacionades amb les violències de gènere i la diversitat, i en metodologies vivencials, creatives i empoderadores.

És estudiant de Psicologia Orientada a Processos a l’Estat Espanyol a l’Institut de Treball de Processos i Democràcia Profunda (el qual habilita per a facilitar processos personals, de parella i de grups).  Té estudis professionals de Teatre (Estudis de Teatre Berty Tovias).

Mariona Arner i Segarra

IMG_0002 Mariona 2És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha cursat el Màster en Intervencions Socio-educatives a la Universitat de Barcelona.

Des de 2010 explora i practica el Teatre de l’Oprimit, participant activament en diferents grups teatrals, en especial La Xixa Teatre, Los Lunes i, actualment, Desmuda’t Teatre.

Continua la seva formació actoral a l’Associació per les Arts Escèniques Marabal i Clown amb Ale Risorio.

La seva trajectòria professional està lligada a l’educació en el lleure i l’atenció a la infància.

Des del 2014 col·labora amb Cúrcuma en la creació i realització de les Jornades La Maranya, i des del passat mes de març, s’encarrega també de la gestió de la comunicació externa de l’entitat.

També comptem amb en Nando i la Maier, que han sigut co-fundadores de Cúrcuma, junt amb la Inma:

Nando Carnero Paredes

IMG_0161Ha estudiat psicologia a la UAB (llicenciat al 2010), i des d’aleshores ha realitzat diverses formacions en teatre i expressió corporal com a eines d’intervenció social. Principalment ha treballat amb Teatre de les l’Oprimides, realitzant cursos amb Pasquale Marino, Alessio di Modica, Héctor Aristizábal, Jordi Forcades, Bàrbara Santos i Roberto Mazzini. A més a més, ha fet formacions en clown, contacontes i interpretació teatral.
Ha treballat amb persones amb discapacitat mental i a l’àmbit de la salut mental, amb adolescents en risc d’exclusió social, i col·laborant al mòdul de delictes violents DEVI de la presó Quatre Camins.
Fa un any i mig que va començar a investigar en la qüestió de gènere. Va realitzar el curs “Masculinitats, subjectivitats en pugna, patriarcat i poder, i famílies en violències”.

Actualment s’està formant en treball per processos, amb el curs d’introducció a la facilitació de grups (amb Fil a l´agulla).

Ha dinamitzat tallers de Teatre de les Oprimides, d’expressió corporal i de gènere amb diversos col·lectius, utilitzant les tècniques apreses en les seves formacions. També ha dinamitzat tallers de masculinitats amb homes.

Maier Irigoien Ulaiar

Processed with RookieLlicenciada en Psicologia per la Universitat del País Basc (UPV/EHU) a Donosti, ha cursat el Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista en l’Institut Erich Fromm de Barcelona.
S’ha format en PNL (programació neurolingüística), Teràpia Gestalt, Diversitat funcional, Intervenció i mediació amb víctimes i agressors, Feminització de la pobresa, educació sexoafectiva i pedagogia queer i en “Masculinitats , subjectivitats en pugna, patriarcat i poder, i famílies en violències” (amb Hugo Huberman).

Actualment s’està formant en treball per processos, amb el curs d’introducció a la facilitació de grups (amb Fil a l´agulla).

Ha treballat com a educadora i monitora amb col·lectius de nens i nenes, adolescents i persones amb diversitat funcional (Anfas, Aspace) i com a tècnica en inserció soci-laboral amb treballadores sexuals dones i transsexuals.
Ha col·laborat en un projecte integral d’inserció soci-laboral amb col·lectius de dones immigrants.
Ha participat i participa en diversos moviments i col·lectius del feminisme autònom de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s