Què hem fet?

…………………ESTEM ACTUALITZANT LA INFORMACIÓ……………..

Cúrcuma compta amb 3 anys de bagatge intervenint en diferents àmbits: formacions en co-educació, formacions en prevenció i intervenció en les violències de gènere, facilitació de grups i acompanyaments terapèutics.

La capacitat d’adaptació a les necessitats dels diferents grups a través d’una actitud respectuosa i càlida que afavoreix el treball des de i amb les experiències dels i les participants és una de les principals característiques de l’entitat.

En aquesta pàgina volem destacar diferents activitats que hem realitzat:

2016

  • Tallers “Caixa d’eines per la dinamització de grups” i “Assertivitat i escolta activa”  col·laborant amb els programes de formació a voluntàries de la FAS-UAB.
  • Taller “Com participem al meu institut?” , que hem tingut el plaer de col·laborar amb les companyes de la Plataforma Unitària contra les Violències de gènere  per reflexionar sobre la participació activa a la 2º Trobada de la XAJI-Xarxa Activa De Joventut Per La Igualtat. Feu-li una ullada, és una iniciativa única i molt important.

Alguns ajuntaments com el de Olessa de Montserrat o el de Barcelona-L’Eixample                   també han acceptat aquesta proposta de taller.

A la CUP de Figueres també li va interessar que Cúrcuma pogués impartir aquest taller            a la seva seu

  • Formació de “Mestres empoderades i empoderats. Aprofundiment en grup”. Un manual per enfortir les capacitats dels i les professionals de l’educació.
  • Jornades Don’t Worry BI happy, a Vilassar de Mar. Vam fer el Taller “Desorientant la sexualitat” amb el col·lectiu Enrenou, l’obra de Teatre-Foro “Ser o no ser gai, i altres qüestions del monosexisme” pel GTO-Vilassar de Mar.

Altres llocs que han volgut comptar amb aquesta formació han sigut: Escola “La Salle”           de Gràcia o Can Baró. També la CUP de Figueres.

 

2015

  • Taller “Enredant el gènere”, on treballem els rols i estereotips de gènere i els mites de l’amor romàntic, a l’ IES Vila·Romana de La Garriga (suport Pla C17), a l’IES Mila i Fontanals (suport Trenquem el silenci) i a l’Esplai de Vilassar de Dalt.7
  • Projecte “Prevenció de Violències de Gènere a Formació Professional”, subvencionat per la Diputació de Barcelona i desenvolupat en diferents escoles i instituts de formació professional.
  • Taller “Micromasclismes, com afrontar-los”. Aquest taller de dues hores ha estat un èxit com a activitat del mes de novembre, l’hem fet al Centre Cívic Sant Martí, a la Bisbal D’empordà, a treballadors/es de l’Ajuntament de Sabadell, Escola La Salle-Gràcia i a Can Baró.
  • Projecte “Relacions sanes i equilibrades. Llars corresponsables” a Vilafranca del Penedès i “Autoestima Crítica” a Cerdanyola del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
  • Ens hem estrenat col·laborant amb Maria la.lioparda a través de la peça “Degenerant Utòpics”, on qüestionem els rols i estereotips de gènere i l’amor romàntic a través del teatre bufonesc i complimentant-lo amb un fòrum o taller per aprofundir en el contingut de la peça. L’hem presentat en diferents ocasions,  a Bisbal d’Empordà, al CRAJ Fontana i amb el Consell Juventut Horta-Guinardó per adolescents.
  • Taller “Avançant en drets, retrocedint en privilegis” amb l’Ajuntament del Ptrat de Llobregat, un taller per qüestionar les masculinitats hegemòniques. Podeu vore un vídeo aquí.
Anuncis