Qui som?

CÚRCUMA BREUMENT:

A CÚRCUMA facilitem processos de presa de consciència al voltant de les múltiples identitats, desitjos i maneres de fer, acollint la diversitat com a riquesa i la creativitat com a motor de creixement. Volem transformar les violències de gènere en relacions més lliures i igualitàries, afavorint l’autogestió, el benestar i la responsabilitat d’individus i de grups. Treballem des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària.

Entenem el procés d’aprenentatge com un procés creatiu, dialògic, conscientitzador i alliberador, on els coneixements s’adquireixin mitjançant la creativitat, el diàleg, el coneixement de l’entorn i d’un/a mateix/a, afavorint la resolució de possibles conflictes. Aquest procés facilita que les persones actuïn amb consciència de sí mateixes, i no en virtut d’actituds o regles externes.

Potenciem activament la creativitat, la horitzonatlitat i la participació, estils orientats a construir i créixer de forma conjunta amb les comunitats dels nostres entorns.

ELS VALORS QUE POTENCIEM ACTIVAMENT:

– La creativitat com a motor per al creixement

– La horitzontalitat en quant a possibilitats i relacions de poder

– La participació com a forma de celebrar la vida

– La presa de consciència per a l’alliberament de les formes d’opressió

– La cooperació i el suport mutu com a forma d’interrelació humana

– La responsabilitat i el respecte.

– La llibertat integral com a horitzó.

 

ELS NOSTRES OBJECTIUS:

  • Fomentar la presa de consciència de la diversitat, en quant a identitats de gènere, sexualitats, models familiars, estereotips i rols socials.
  • Promoure la visibilització i transformació individual i/o col·lectiva de les violències directes, estructurals i simbòliques de gènere, mitjançant processos creatius.
  • Facilitar processos de transformació, potenciant l’empoderament i la llibertat respecte a les estructures de poder i la normativitat social.
  • Incrementar la participació, cooperació i responsabilitat activa en els nostres àmbits d’intervenció social.
  • Potenciar el treball personal i col·lectiu a partir de relacions horitzontals, tenint en compte que totes podem aprendre, educar i enriquir-nos mútuament, segons les possibilitats de cadascuna.
  • Desenvolupar les capacitats individuals de cadascuna amb la finalitat d’una autogestió dels processos de benestar i creixement personal, des d’una perspectiva holística, feminista i comunitària.
  • Treballar les relacions interpersonals en els grups i el que això ens genera, fent atenció tant als conflictes grupals, com a la cura del col·lectiu.
Anuncis